Förmiddagens ridning

Gneisti: Red ut med Alva i ca en och en halv timme. Han är väldigt mjuk och lätt i handen. Traven var inte helt ren i början men när han blivit lite mjukare så funkade det. Tölten var helt okej.
Nu har jag lunch och vi ska snart gå ut igen och klippa en häck och sen ska jag rida på Frey. ;)

Gårdagens ridning

Freyfaxi: Premiär turen på Forsen. Han har aldrig vart här förut, vad jag vet...
Först red vi lite i paddocken och snurra runt lite där ett tag. I tölten blev han aldrig riktigt ren i takten. Jag tror att det kan bero på att innan vi hann hitta takten så kom det en ny sväng hela tiden för när vi gick ut på ovalen funkade det jättebra. Galoppen och traven var båda två jättebra!
Det blev inga fler bilder pga av att det började regna.

Bloggtävling

http://ponnysanning.com/2011/october/tavling-i-samarbete-med-emmishopen.html#comment

Dagens ridning

Frey: Red ut med några från stallet. Han var pigg och glad men lite seg ibland. Vi fick till riktigt bra tölt! Mycket bättre än förra gången. Drev på lite mer också och vi uppnådde mellan tmpo mot ökat tempo. Hans trav blev också riktigt fin. Han är så lätt i munnen och känslig tillskillnad mot Heiddís.
Det blev även bestämt att jag ska ta med honom till Forsen imorgon. :) *HAPPYFACE*

Fors gård a.ka. Forsen

På söndag rullar jag och Rebecka upp med hästarna till Frida och Toti på forsen. Vi brukar vara där på loven och jobba eller är där på någon kurs. Frida och Toti är verkligen jättesnälla och duktiga! Brukar rida lektion för Frida ibland, asså shit vilken känsla man får när man rider för henne. Sen kommer vi även träffa bästa Alvenpalven och Lisuur från http://islandsheestar.blogg.se/ Goa tjejer de.

Dagens ridning

Heiddís: Red ut en kortis med Rebecka. Vi hann lagom börja trava när skogen började. Då blev vi skrajja. Hon kändes jättetråkig och tung. Oinspirerad liksom. Mamma red igår och sa att hon var likadan då. Vi får rejsa lite imorgon och se om hon blir bättre. ;)
'
Ungerfär så tråkig som hon ser ut på den här bilden kändes hon :(

Någon som ska till Globen?

Är det någon som ska till globen? Själv ska jag dit på fredagen och titta på båda föreställningarna. Det är ju islandshästarna på fredagen så då måste man självklart dit och titta! Här kommer en lite lista på alla som ska vara med.
Jag ser mest fram emot att se Kraftur och Hvinur måste jag säga.
Det är ett T1 program som dom ska rida. 

Klara ekipage från Sverige, alla är landslagsryttare:

Vignir Jonasson på Kraftur fra Bringu
Svensk Mästare i Tölt T1/deltog på VM, både ryttare och häst innehar världsmästartitlar.

Reynir Adalsteinsson på Blaeya fra Skaney
Silvermedaljör T1,Svensk Mästare i 4-gång/deltog på VM, ryttaren har flerfaldiga internationella meriter.

Sigfus Sigfusson på Leiknir från Övergran
Bronsmedaljör på SM i tölt T1, ryttaren har flerfaldiga SM och internationella titlar, A-final på SM i tölt T1.

Hjalti Gudmunsson på Reynir fra Holshusum
Ekipaget har flerfaldiga Svenska och internationella titlar i tölt T1, i A-final på SM i tölt T1.

Ylva Hagander på Lenja fra Stykkisholmi
Bronsmedaljör på SM i 4-gång, A final i tölt T1, ryttaren har flerfaldiga meriter i internationella sammanhang.

Johan Häggberg på Sigurros från Lilla Årnebo
A-final i tölt på SM,  ryttaren har flerfaldiga Världsmästartitlar.

Från Norge kommer:

Niels Christian Larsen på Hrynjandi fra Fagereng
Hrynjandi är Nordisk mästare i tölt T1, Niels Christian är Norsk landslagsryttare, Nordisk mästare i fyrgång och fyrgångskombination, vinnare av Tyska Mästerskapen i fyrgång 2010 mm.

Elise Lundhaug på Hvinur frá Holtsmuli
Hvinur har tidigare vunnit VM i tölt T1, Elise är ungdomsryttare i Norska landslaget och är Norges ungdomsmästare i tölt sedan 3 år tillbaka. Har silvermedalj från Nordiska Mästerskapen.

Två internationella toppryttare i Tölt T1 från Europa är tillfrågade, men ännu inte svarat så de lämnar vi så länge.

Reserv är en Young Rider-ryttare från landslaget, Matilda Rolf, som nyligen har köpt den välkända islandshästen Tumi fra Stora Hofi, Hästen deltog på VM samt har vunnit Landsmot vid ett flertal tillfällen, en av de bästa tölthästarna från island.

 


Gårdagens ridning

Solfari: Red med hack och åhh vad han går bra med det. Haha, han har blivit värsta t2 hästen nu. Töltade på lösa tyglar nästan hela ridturen. Knas häst! Han ville verkligen inte trava. Bara tölta.
Rumur: Fick äran att rida Rebeckas fina Rumur. Jag lär ju vara den tredje personen i världshistorien som får rida på Rumur med tillåtelse från Rebecka.
Men han var iallafall jättefin! Han har väldigt stor trav med mycket sväv. Så det är lite skillnad mot Solfaris lilla trav. Han var väldigt mjuk och efteriven hela tiden. Galoppen var rund och tölten var lite sådär. Var en lite omställning från Solfari där man helst ska sita ganska stilla och inte störa honom mot Rumur där man måste jobba med sitsen hela tiden.

Gissa hästen!

Gissa hästen på bilden. Alla rätta svar får en länkning.
Kan ge er en ledtråd.
Bilden är tagen på SM i år och det är förra årets vinnare.

Dagen ridning

Heiddís: Red ut med Susanne och Lissie. Hon låg på som FAN! Fick till riktigt fin trav när hon gick i form. Det är inte ofta det händer ute sörrni. :) Galoppen var tretaktig och jätterund. Slungades upp ur sadeln. *Älska!
Solfari: Red ut i repgrimma. Vi lufsade runt  lite bland klätterbackarna och på vägen. Töltade på ganska långt "grimskaft" eller vad man ska säga. Sen galoppade vi lite på vägen också och då fick vi till värsta bra takten! Ganska tretaktig och slungades upp ur sadeln här med. Han sprang ingenting med bakbenen som han annars har en tendens till att göra. Sen visslar man lite och då tvärstannar han. Han är så duktig!
Tränade även lite trick idag. Han kan några stycken.


Tuff konkurans

Fick precis reda på att Jökull Gudmunsson och Ivar Arnbjörnsson också ska var med på ridhustävlingen den 19 Nov. I samma klass, och det är ingen uppdelning mellan vuxna och undomar. Kul...
Båda rider sm liksom.

Dagens ridning torsdag

Red ju lektion för Nina idag. Det gick ganska skapligt. Red ganska mycket på volt, och sen ökningar på långsidorna. Red arbetstempo på volten, då var hon jättefin. Men i ökningarna så fick man driva skitmycket?!
Wtf?
Man brukar inte behöva driva SÅ MYCKET, man kanske får driva lite men inte mycket. Så slog hon över lite halvt i galopp. Men efter ett tag funkade det någorlunda.
Söt Heiddís i somras

Nina lektion!

Snart tar jag bussen ut till stallet, det är Nina lektion idag och jag ska rida Heiddís. Det är alltid roligt att träna för Nina för hon vet verkligen hur Heiddís är.
Det var hon som visade Heiddís om ni inte visste det. :)
Det var förra gången vi tränade för Nina som vi fick vårt stora genombrott. Så nu får hon se att vi har utvecklats ännu mer på två veckor. (Rider lektion för henne varannan vecka)

Tävling på g...

Har precis anmält mig och Heiddís till en t3a den 19 november. Spännande...
Åhh, vad kul det ska bli! Våran första öppna tölt och min för den delen också. Känner mig lite extra laddad speciellt eftersom det gick så bra i söndags. Bästa hästen!
Det är dock i ridhus men det går säkert bra ändå.Tänkte eftersom det är oftast lite tyngre där än på ovalen.
Åhh, jag är så taggad! :D
Bilden är dock gammal så vi har fått med formen lite och takten ha kommit rätt också :)

Nyputsat!

Putsade upp mina ridskor och chaps häromdagen.Gjorde inte riktigt ordentligt men det blev lite skillnad om man säger så. ;)

Före

Efter








Look-a-like

Min supersnälla farmor har stickat en megasnygg mössa till mig. Tycker faktiskt att den påminner lite om Kingslands mössa. Tycker inte ni?
Min mössa
Kingsland mössan.

Bullur!

Red Solfari igår. Han var också jätteduktig! Vi skrittade bara och töltade för vi red ut med några i stallet och Lissie hade Julia som handhäst. Tränade också ganska mycket att tölta på långatyglar. Vilken grymling han är! Han bara töltade på och när man kände att ha var på väg mot trav så drev man på och då hittade han rätt takt igen. Så mega superduper stolt över honom. Trots att han är sjutton år så utvecklas han fortförande.
Åhh, vad jag älskar den där hästen! <3

Mer bilder

Lady Sea f. 2008   e. Running Sea u. Lady Boss

Dagens ridning

Heiddís: Hon var så sjukt bra idag! Det har nog aldrig gått bättre för oss någonsin rent taktmässigt i tölten menar jag. I korta tempot gick hon som en klocka. Bara ticka på utan någon travtakt alls. I början i ökade gck det lite sådär, men efter att hon blivit lite varmare gick det skitbra även där. Kort sagt SKITNÖJD med henne idag. Hon har blivit mycket lättare i handen också. :)

Favorit täcket

Nu ska ni få se mitt favorit täcke. Ett grönt sammetstäcke. Det enda "felet" med det är att det står STC på på sidan :( Men annars är det mitt drööömtäcke.

Sneakpeak

Bara för att jag är snäll så får ni en liten sneakpeak på bilderna på pappas häst Sia.

Dammigt värre :P

Här får ni en liten bild på min tv. Den vänstra sidan är damm och på den högra sidan har jag torkat med en disktrasa.

Min åsikt!

Jag tycker det är jättefint med ridstövlar. Jag äger själv inga men skulle vilja ha. Så nu får ni ett litet inlägg om vilka jag skulle vilja ha och inte ha. Börjar med dom jag inte skulle vilja ha.
Sen några jag skulle vilja ha.
Som ni kan se tycker jga om klassiska ridstövlar fast med en liten tutch av något speciellt. Inte för mycket men inte heller för lite eller ingenting.
Vad tycker ni om för ridstövlar? :)

Dagens ridning

Det blev bara Freyfaxi som jag red. Hann inte med Heiddís. I början gled bara tyglarna ur mina händer för jag hade mina nya vantar. Så då red vi tillbaka och bytte. Då blev han skitsur när vi red bort från stallet igen. Haha, och jag lämnade spöet i stallet så jag kunde inte driva med spöet. Då gick det inte så bra och i fick knappt tölt. Men alla andra gångarter fick vi. I tölten gick det inte något bra alls. Vi fick inte till någon bra takt. Det var inte rent förutom i slutet. Så då slutade vi och skrittade resten av vägen hem.
Några bilder innan ridning.
Sööt Frey! Det kommer även lite film från idag... När Rebecka skickat dom dvs. :P

En lite filmsnutt på Heiddís


Stallet om 20

Snart går jag och rebecka iväg till stallet. Ska rida Freyfaxi och Heiddís. Rebecka rider sin Rumur. Vi är taggade! Blir att rida ut i skogen och hoppa med Heiddís och Rumur sen får Rebecka filma och fota mig när jag rider Frey. :)
Feyfaxi från Smårsgården.

Videoblogg

Btw ser ni min snygga sidecut som jag fixade igår? :)

Ändringar

Det kommer troligvis bli en massa ändringar här på bloggen. STORA GREJER. :D
We like!

Bilderna

Kommer kanske några fler bilder sen men jag slutar nu och ska ner på stan och träffa Rebecka.

Lite foton från igår.

Igår gick jag och Rebecka ut på promenad med Rumur och Eirikur. Eirikur ak.a Erik är Susannes lilla bäbis som är 4 år. Han är en snigg hest :P
Ni får bilderna i ett annat inlägg.

Nytt

Sitter och knåpar med en ny design. Får se om jag blir nöjd och vågar lägga ut den här på bloggen. :P

Trevligt!

Såg precis att min vän  Lisa hade gjort ett helt inlägg tillägnat mig. Så jag får väl göra detsamma:)
Här har ni en FET LÄNK >http://islandsheestar.blogg.se/ till hennes och min andra kompis Alvas blogg. 
Once again > http://islandsheestar.blogg.se/

Nytt

Ett nytt schabrak. Marinblått sammets schabrak men vit och ljusgrön passpoal. Nöjd som tusan!

Skuggi från Lillebo

Vill visa lite fina bilder på Skuggi. Ni kommer säkert få se mer av honom här i bloggen.

Smider...

Har setat dom senaste dagarna med mamma, Susanne och Lissie och smidit planer. Det gäller nästa tävlings säsong. Så sjukt taggad att det inte är sant. Ni kan ju få gissa vad det gäller. :)
Kvällsnöje! :)

Kallt!

När det är kallt och vinter brukar jag alltid ha min vinteroverall. Jag vet inte hut ni gör men det är nog en av dom smartaste saker människan någonsin uppfunnit. Skämt åsido, men jag älskar min overall!
Så idag när vi skulle åka stod det på termometern -1,4 °C. Då åkte overallen på. Ni får se några bilder från imorse och på min nya overall (grymt snygg är den).

Isbjörg blev det!

Fick rida fina Isbjörg på långritten. I början var hon JÄTTEPIGG och fräsch. Dock blev hon lite stark men hon lugnade ned sig efter ett tag.
Fina Björtan!

Let´s roll

Ska bara borsta tänderna sen drar jag och mamma ut till stallet. Fixar iordning hästarna och rullar iväg. :)
Söt bild på Lisuur och Björtan förra helgen.

AWESOME!


Tomorrow

Imorgon drar jag till Forsen! Min klubb har anordnat en långritt med Frida uppe i deras skogar. Men jag ska dock inte rida Solfari för vi fick inte ta med honom för hans ägare. Mamma rider Heiddís, Susanne Skuggi och Lissie Freyfaxi. Jag vet inte riktigt om jag är taggad eller inte. Det känns lite som om jag har vuxit ifrån det lite.

Bild på Lissie och Frey utklädda till "Turridare"

Dagens ridning på riktigt!

Det blev lite ändrade planer så jag och mamma var inte i stallet först tre.
När jag red funkade ingenting. Vilken gångart jag än valde så var det passtaktigt. Inte ens korta tölten var ren. Och när man ökade på lite så blev det pass. Så det gick skit rent ut sagt. Då bad jag Susanne rida honom eftersom hon är mycket duktigare än mig. Så då blev det så att jag red hennes Skuggi. Så jäkla läcker häst när man ser honom på banan. Världens ökade tölt. Men dock ganska svårriden då han bara går och spänner sig.
Men idag lyckades jag dock. Förra gången så lyssnade han inte alls. Kunde inte släppa efter ens lite för då stack han. Så var riktigt nöjd idag. Han är helt annorlunda mot Solfari. Mycket känsligare och alertare. Iaf så i tölten har han skitbra takt. Om man bara sitter stilla och gungar med lite med sätet så går han som en klocka. Det enda som var lite tråkigt var att han var skitstel i vänster sidan. Men mot slutet släppte han totalt. Asuum! :)
Söt Solfari för några veckor sedan.

Dagens ridning

Red ut på Solfari med några i stallet. Det gick inte bra alls. Han gick bara över i pass hela tiden och det funkade inte. Så jag bad Susanne rida honom och då fick jag rida hennes suoerfina Skuggi. Mer om det sen för jag ska äta nu. :)

Lektion för Nina i somras


Morgondagen

Imorgon ska jag ut till stallet ganska tidigt. Runt förmiddag lunch. Dom vuxna i stallet ska ha ett möte ang. schemat. Så medans dom har det tänkte jag rida om vi inte ska rda ut alla tillsammans efter mötet. Jag sitter och skypar med Rebecka och försöker övertala henne att ta med filmkameran så ni läsare kan få se lite gångartsfilmer. Låter bra va? :)

Bilder, Bilder, Bilder och ännu mer bilder.

Som rubriken säger. Håller på och redigerar bilder från helgen i riddarhyttan. Kan komma upp några här om ni vill se? Vet att några av er som läset var där och tävlade. ;)

JAAAAAAAA!

Äntligen har jag kommit på mitt lösenord igen! Eller det var nog Emailadressen som var fel:P

RSS 2.0