Duschning på g

Imorgon blir det duschning för Solfari. Ska även duscha Heiddis ägare Susannes andra häst Skuggi som ska med till Norberg imorgon. Hon jobbar som vetrinär så hon har lite svårt att hinna ifrån jobbet i nån vettig tid. Sen när hon kommer så ska vi putsa träns, sadlar och grimmor. Det blir toppen!

Löten, Strömsholm, Västerås, Västmaland, Sverige, Norden, Europa, Världen

Var nere på Strömsholm idag med både Solfari och Heiddis. Min snälla far skjusade upp mig efter som mamma inte har e-körkort. Det gick väl sådär.
SOLFARI: I början gick det inte alls. Ingenting funkade. Red i paddocken innanför ovalev i början. Sen bara på ett knäpp så var han skitfin och då funkade allt. Ökade tölten satt som en smäck. Fick låna boots av lissie i stallet. 220 g. Inge passtakt där heller! :D
HEIDDIS: Det gick inte så bra för oss idag. Skritten funkade men inget annat.

Supermegafantastico!

Red på hackamore idag. Har ridit på det två gånger innan fast inte jobbat något bara ridit ut i skogen. Så Susanne i stallet lånade ut sitt. Ska defenitivt köpa ett!
Asså det gick så bra så jag vet inte vad. Jag var typ ett stort leende hela tiden.
Jag red ut med mamma som red på Heiddis.
Först klättrade vi i ca 10 min sen skrittade vi bort till vallen och red ett varv där.
Korta tölten... Så sjukt grym. Det var nästan passage. Så nu ska jag bara försöka få pappa att betala mellanskillnaden till licensen så jag får tävla öppna klasser. Då får man tävla med hackamore. Haha, jag kan verkligen inte sluta le för det gick så himla bra!

Tävlingar

Jag ska var med på Járnhesturs km 20-21 Aug och Sleipnirs km 27-28 Aug. Det blir lite tajt men det går nog. På Járnhesturs ska jag bara tävla Solfari men på Sleipnirs ska jag tävla både Heiddis och Solfari. På Solfari rider jag T8 och V5. Jag satt och funderade igår om jag kanske skulle ändra till T3 och V2. Men sen kom jag på att min ryttarlicens är bara för lättklass och jag orkar inte hålla på och  Krångla nu när det inte är så långt kvar. Heiddis brukar gå T3 och V2 med sin ägare men det är ju första gången jag tävlar henne så då blir det T8 och V5.
Men hon har världens ökade tölt!
Vad brukar ni rida för klasser?

Photoshoot 12/8

Världens finaste kille!

Maria- The soffpotatis!

Rebecka skriver åt Maria!
Hej allihop!
Maria har fått träningsvärk i fingrarna av allt skrivande. För gud vad mycket uppdatering det var igår och idag förresten!
Skärpning Maria!
Maria och jag har slappat hela dagen och sedan vart det en sväng in till "Glada hästen i spiltan" Västerås bästa hästbutik (enligt mig, Rebecka).
Sen nu på kvällen cyklade vi upp till stallet, eftersom det varit så varmt under dagen så vi red nu på kvällen istället.
Vi red upp till Gunsta- The hoppstall in Dingtuna och hoppade. Hästarna var grymma och Maria som red Heiddis idag hoppade som högst ca. 60 cm och jag o Rumur hoppade som högst 80 cm! Min fina lilla Rumur! ♥
Vi kom hem för en liten stund sedan och Maria sitter och leker soffpotatis i soffan och hoppar mellan "Spartacus" på 6:an som ibland kan bli lite för snuskig för lilla Maria och nån fet dude som Maria tycker är rolig på Comedy central.
Imorgon ska vi rida ut på "långritt" allihop i stallet! Men Maria uppdaterar er nog mer om det senare!
Ha det bra så länge!
Rebecka
Ha det bra

Rebecka våldgästar bloggen

Hej läsare!
Tänkte bara hälsa att det inte kommer bli några fler inlägg från Maria idag eftersom hon nu sitter som hypnitoserad framför tv:n och kollar på "How i met your mother".
Vi har ju varit på Löten, Strömsholm idag och ridit lektion för Jacqueline "Nina" Wahlström. Uppdateringen har kanske inte varit så utspridd under dagen utan alla inlägg kom nu eftersom vi somnade rätt sent igår (03.00) och vaknade inte förrän 12.30 och då var vi tvungna att plocka ihop i huset och städa eftersom det skulle vara visning på huset. Har Maria nämnt att vi är hemma ensamma? När vi var klara med det stack vi till stallet och Maria red Heiddis och jag fotade och sedan åkte vi ju ner till Strömsholm.
Rumur var  G R Y M! :D
Sjuuukt, mjuk och eftergiven. Han kommer lite bakom lod i bland men det beror på att han inte har styrkan att bära upp sig helt. Fick mycket beröm av Nina idag och det sitter ju aldrig fel! Eller vad säger ni? ;)
Nu ska jag sätta mig med Maria och kolla på "According to Jim".
Ha det bra allihop så hörs vi en annan gång!
Kram Rebecka

En bild säger mer än tusen ord

Knasig häst.

Bilder på Rumur

Rebeckas skatt.

Strömsholm

Red ju lektion för Nina idag. Det gick ASBRA! Red fram lite själv på en grusplätt. Han var så fin! Sökte sig neråt efter bara nån minut. Och det brukar han inte göra. Sedan gick vi ut på ovalen en stund. Och där sökte han sig också neråt i både skritt, trav och tölt. Dock inte lika stadig i formen i tölten.
Sen började lektionen för Nina. Första pratade vi lite och jag sa att vi skulle tävla nästa helg och så. Då sa hon att jag skulle få träna på övergångar. Det gick galant. Sedan fick jag rida på i lite mer tempo i alla gångarter.  Det gick sådär efter som han blir väldigt passtaktig i tölten när man ökar.
Hon sa då att jag skulle rida med boots på tävling men det hade ju jag tänkt ha ändå. Men det är ju ändå bra att få det bekräftat att han behöver boots så jag inte struntar i dom och får avdrag för att han är passtaktig.
Lite bilder blev det.
Bästa kompisar!

Stubbåker!

Red finaste tjejen på en stubbåker inte så långt ifrån stallet. Hon är ju lite speciell och vill mest gå med huvudet i luften hela tiden. Man får jobba henne väldigt mycket för att hon ens ska söka sig neråt. Men i slutet så gick det bra ändå. Hon sökte sig neråt i traven men i galoppen så glider bara bogen ut. Det måste vi jobba på. Tölten kändes inte riktigt helt bra. Som att hon inte riktigt ville fram. Men hon ska få en vilodag på måndag. Rebecka var jättegullig och fotade lite.
Såhär ville hon gå mest hela tiden.
Här började hon söka sig lite neråt.
Tölt.

Rebecka gästbloggar

Hej alla läsare som har hittat hit till Marias rätt så ny uppstartade blogg!
Hoppas det är bra med er!
Jag tänkte att eftersom Maria skrivit om oss (Mig och Rumur) i alla inlägg i stort sett som publicerats här på bloggen så tänkte jag att det kanske vore kul för er att veta vem Rebecka är och vem Rumur är.
Rumur från Forsen är en islandsvalack född -04 (7år). Han är brunblack och undan Rut från Norrbo och efter Segull frá Skardi, vill bara inflika att båda hans föräldrar är 1:a-klass. Han är född på Forsen som är en stor gård (med islandshäst såklart) som ligger strax utanför Riddarhyttan. Där stod han ungefär fram tills han var 2-3 år då Jennie köpte honom av Toti o Frida som äger Forsen. Jennie hade honom fram tills 17 September 2010 då jag köpte honom.
Vi tävlar i dagsläget endast lättaklasser då jag anser att han inte har styrkan och balansen att gå i ökat tempo tölt. Men nu under hösten och vintern ska vi med hjälp av tränarna Jacqueline Whalström och Frida Lindström träna på den ökade och såklart fortsätta med den korta tölten och förhoppningsvis ska vi starta våran första öppna tävling till våren. Men vi får se hur det blir.
Jag heter Rebecka och är född -97. Nu vet ni det, haha. Började på ridskola när jag var 5år-11år sedan dess har det varit foderponnyer och egna hästar.
Slänger upp lite bilder nu! (Bilder på Rumur fanns inte på den här datorn, men det kan Maria slänga upp någon annan gång eller om jag gästbloggar någon mer gång.)
Rumurs pappa- Segull frá Skardi. Han har 9,5 för tölt och 8,57 totalt för ridegenskaper.
Segull frá Skardi 9,5 för tölt och 8,57 tot. för ridegenskaper- Rumurs pappa
Rut från Norrbo, 1:a-klass sto- Rumurs mamma
Ha det bra så länge hälsar Rebecka och Rumur!

Hiss & Diss

Det här vinter täcket skulle jag lätt köpa men det är ju ingen som beöver det.
Hur fula är inte dom här täckena från Eskadron. Hästarna ser ju ut som vandrande reklam skyltar.

Visste du att...

Jacqueline Wahlström har sagt att Heddis ökade tölt är den snabbaste ökade tölt hon någonsin ridit. Hrekkur är inräknad.

Regnig förmiddag

Nyss hemkommen från stallet. Det var regnigt värre och var helt genomblöt redan när vi kom till stallet. Och det tar bara några minuter att cykla. Vi hade tänkt rida i ridhuset pga vädret. Men när vi cyklade hemifrån kom vi på att det är ju kurs för Helene Bloom. Så vi red i paddocken en liten stund för att Jennie skulle få rida lite på Rumur. Jag red Heiddis.
Vi började med att skritta på volt och flyttade utåt och inåt på volten. Mest för att hon skulle bli eftergiven men också så att hon skulle bli mjuk och allert. Fortsatte med samma sak i traven. Gick sedan ut på fyrkants spåret och ökade tempot och krävde lite mer av henne. Det gick super. Töltade nästan ingenting i paddocken. Det var så himla tungt. Tränade även lite på galoppen. Där gick det inte lika bra. Hon har väldigt svårt för höger galopp och hon orkade inte riktigt hålla igång hela tiden.
Sedan red vi ut i ca 20 min. Det gick så bra!
Ställde lite mer krav i tölten för ibland blir hon travtaktig. Fick till riktigt fin ökad tölt.

Veckan

Onsdag ska jag och Rebecka gå upp vid åtta och hjälpa hennes mamma att lasta hennes häst. Sedan kommer Rebeckas häst Rumurs förra ägare Jennie. Hon ska väl rida lite och så sedan tänkte jag och Rebecka rida en liten sväng. Jag rider Heiddis då.
Torsdag är det träning för Jacqueline "Nina" Wahlström på Strömsholm. Rider Solfari då. Heiddis får antagligen vila om jag inte rider henne innan vi åker dit.
Fredag tänkte jag och Rebecka ha lite photoshoot med hästarna. Men vi får se hur det blir med det beroende på vädret. Om det blir av så kommer självklart bilderna upp här. Men tror att mamma kommer fota lite på torsdag också.
Lördag ska vi troligtvis hoppa med hästarna i ridhuset uppe på Gunstad. Då rider jag Heiddis eftersom Solfari inte tycker det är så kul med hoppning. Heddis däremot tycker det är lattjolajban. :) Rider sen ut eller inne i ridhuset med Solfari. Fullt upp med andra ord.
Solfari och jag förra hösten. (Hade endast ridit honom i ungefär en månad när bilden togs.)

Genomkörare i ridhuset med H

Heiddis: Började med att skritta ganska länge. Flyttade henne mycket sidvärts och gjorde mycket halter för att få henne med på noterna. Sedan travade vi på volten. Flyttade henne även här och tänkte mycket på att bogen inte skulle åka ut. Varvade mellan nedsittning och lättridning för att hon inte har strykan att bära upp ryttaren i nedsittning. Jobbade med galoppfattningar på fyrkantsspåret. Efter galoppen arbetade vi i tölt men eftersom hon har vilat länge och inte har styrkan så blir hon väldigt travtaktig i kortatölten. Ökad tölt är kul tycker Heiddis. Mot slutet jobbade jag henne i skritt och hon blev helt eftergiven och höll samma tempo i skritten.
Solfari: Vilade!
Bild på fina Heiddis!

RSS 2.0